Blog

mei 28, 2019

Waarom is backoffice ondersteuning ideaal voor de horeca?

Backoffice uitbesteden en de horeca, een gouden combinatie

In Nederland zijn veel bedrijven te vinden die gebruik maken van backoffice ondersteuning. Deze vorm het uitbesteden van administratie is zeker voor de horeca een uitkomst. In de loop van de tijd is backoffice ondersteuning en de horeca een gouden combinatie gebleken. Restaurants, hotels en cateringbedrijven profiteren van de vele voordelen die backoffice ondersteuning te bieden heeft. Maar wat zijn nou precies de voordelen die backoffice ondersteuning in de horeca zo populair maakt? Wij zochten het voor u uit. Bent u benieuwd naar de voordelen van het uitbesteden van uw backoffice in de horeca? Lees dan dit blog!

Waarom de backoffice uitbesteden?

Voordat we uitvoerig de voordelen het uitbesteden van backoffice in de horeca uiteenzetten, geven wij u eerst meer informatie over wat backoffice ondersteuning precies is. Als een bedrijf overstapt op backoffice ondersteuning wordt het externe backoffice-bedrijf verantwoordelijk voor de salarisadministratie en loonadministratie van de horecaonderneming. Het externe backoffice-bureau verzorgt voortaan ook het opstellen van de arbeidscontracten, de jaaropgaven en het verwerken van de CAO-wijzigingen. Dit kan de lasten van een horecabedrijf behoorlijk verlichten.

Meer tijd

Het eerste voordeel dat horecabedrijven ervaren van backoffice ondersteuning is de hoeveelheid tijd die het oplevert. Hij bijhouden van de salarisadministratie / loonadministratie is een taak die veel ondernemers liever kwijt dan rijk zijn. In de horeca heb je te maken met veel parttime werkende krachten die met flexibele uren werken. Het is dan een behoorlijke opgave om de gemaakte uren correct bij te houden en te verwerken. Gelukkig ligt deze taak nu in handen van het bedrijf dat de backoffice voor u verzorgt. Het backoffice-bureau heeft deskundige medewerkers die zeer nauwkeurig uw volledige loonadministratie op orde houden. Hierdoor houdt u veel meer tijd en energie over om u te focussen op de core business van uw bedrijf.

Minder risico’s

Bij een overstap op backoffice ondersteuning wordt het bureau dat uw backoffice verzorgt voor uw administratieve taken. Wordt er een werknemer onverwachts ziek of arbeidsongeschikt? Dan zal het het backoffice-bureau ook de salarisadministratie van deze werknemer regelen. U hoeft zelf alleen een geschikte vervanger te zoeken voor uw uitgevallen werknemer. Ook voorkomt u het risico’s op ontevreden werknemers door salaris dat niet of te laat over wordt gemaakt. Dankzij backoffice ondersteuning wordt het allemaal voor u geregeld!

Benader een backoffice dienstverlener in de buurt

Wij hopen dat wij u middels dit blog goed hebben geïnformeerd over de voordelen van backoffice ondersteuning voor de horeca. Heeft u als horecaondernemer ook interesse gekregen om uw backoffice uit te besteden? Neem dan contact op met een bureau dat backoffice support biedt. De specialisten van dit bureau vertellen u graag meer over de mogelijkheden en voordelen van backoffice ondersteuning.

Uncategorized
About Karina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *